Az utolsó kilenc hónap

Az utolsó kilenc hónap

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány konferenciáján (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

A NER főkolomposai, Mészáros Lőrinc és társai a 2022-es tavaszi ellenzéki győzelem után börtönbe kerülnek, és Orbán Viktornak is van miért aggódnia – a vérmesebb ellenzékiek (Gyurcsány Ferenc, a Momentum és Jakab Péter) hónapok óta tüzelik ezzel szavazóikat. Eszerint a sok lopás miatt a kormányváltás után a fideszes bűnösök rács mögé kerülnek. Ezen narratíva talaján maradva, a jövő évi parlamenti választások nem pusztán kormányváltásról szólnak majd, hanem egyfajta népítéletről. „És önöknek nem lesz kegyelem!” – nyomatékosította a DK elnöke az Országgyűlés ülésén nemrég.

A nagy-nagy nekibuzdulás közepette sem szabadna elfeledkezni arról, hogy egy ítélet felmentő is lehet. Már ha ismét valódi jogállamban szeretnénk élni, amelyben a NER-es vezetők és társaik, haverjaik bűnösségét a politikától minél inkább függetlenebb bíróság állapítja meg, nem pedig politikusok, akiket és támogatóikat elkeseredettség és akár még jogosnak tűnő bosszúvágy is fűt a mai hatalom tettei láttán. A bűnösség megállapítására és a NER-lovagok börtönbe küldésére pedig csakis tisztességes nyomozati-bírói eljárásban kerülhet sor, amelynek bizony olyan végkimenetele is lehet, hogy a bűnösség megállapítására nincs elegendő bizonyíték.

Erről is olvashat a cikkben:
• „Minél hosszabb ideig marad meg a NER, annál nagyobb és hosszabb távra szóló hatást tud majd gyakorolni az ország életére.”
• „A jövő évi politikai ítélet kedvezőtlen is lehet a Fideszre nézve.”
• „A Pegasus-botrány is azt jelzi, hogy politikailag kritikus hónapok előtt állunk.”

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1490 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!