Brüsszel tényleg védené a gyerekeket

Brüsszel tényleg védené a gyerekeket

Fotó: Freepik

Miközben Magyarországon politikai program, választási kampány és népszavazás épült arra, hogy „Brüsszel” beengedné a meleglobbit az iskolákba, óvodákba, hogy ott nemátalakító műtéteket népszerűsítsenek, a valóság ezzel éppen ellentétes: az EU a gyermekek védelme érdekében hirdet meg programokat és javasol jogszabályokat.

Védjük meg a gyerekeket! – ez szerepelt a kormány gyermekvédelmi népszavazásának plakátján, amelynek nyomán áprilisban egy érvénytelen voksoláson az érvényesen szavazók több mint 90 százaléka nemmel válaszolt a feltett kérdésekre. Arról kellett véleményt nyilvánítani, hogy a gyermekeknek a szülő hozzájárulása nélkül tartsanak-e szexuális irányultságokat bemutató foglakozást köznevelési intézményekben, hogy lehessen-e nemi átalakító kezeléseket népszerűsíteni, vagy ilyen médiatartalmakat bemutatni, illetve a gyermekek fejlődését befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül megjelentetni.

Az EU-nak van gyermekekre vonatkozó politikája, az Európai Bizottság megfogalmazott ezzel kapcsolatos stratégiát. Áttanulmányozva azonban az ezzel összefüggő dokumentumokat, sehol sem szerepel olyan adat vagy kezdeményezés, amely a kormány félelmeit támasztaná alá. Sőt, csupán egyetlen utalást találtunk ezzel a témával összefüggésben, ám az éppen a magyarországi hivatalos kommunikáció ellenkezőjéről szól.

• Hol van szó nemátalakító műtétről az uniós stratégiában?
• Milyen céljai vannak a stratégiának?

A teljes cikket a Magyar Hang június 17-én megjelent, 2022/25. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!