Budapest megtelt?

Budapest megtelt?

Összetorlódott autók a belvárosi Andrássy úton 2021. június 16-án (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Hónapok óta éri az a kritika a fővárosi vezetést, hogy nem veszi figyelembe az autósokat, akik ezért a korábban megszokottnál többször kénytelenek dugóban várakozni – részben az egyszerre futó nagyobb fővárosi beruházások miatt. A bírálatok nemcsak a kormánypártok felől érkeznek, a DK-tól is fogalmaztak meg hasonlókat. Legutóbb Kálmán Olga – aki nem mellesleg Budapest 4-es számú választókerületében indult az előválasztáson – fakadt ki a közlekedés miatt. – Tudom, Budapest közlekedési nehézségeire a legegyszerűbb rávágni, hogy mindenki közlekedjen BKV-val vagy biciklivel. Csakhogy mi, II. és III. kerületben élők nem minden élethelyzetben tudjuk ezt megtenni. (…) Számtalan szakértővel tárgyaltam már, és higgyétek el, van megoldás, lenne rá pénz, csak szándék kellene végre – írta.

„A főváros nem bír el több autót”

– Valóban nehezítik útlezárások a forgalom haladását, de jelenleg nem látjuk azt, hogy összességében a szokásosnál nagyobb torlódások lennének Budapesten – nyilatkozta a Magyar Hangnak Balogh Samu, Karácsony Gergely főpolgármester kabinetfőnöke. Úgy gondolja, pozitív hatást gyakorolt a forgalomra, hogy szeptember elején visszaadták az M0-s autóút egyik egész nyárra lezárt hídját az autóval közlekedőknek. A helyzet javulásában szerepet játszott az is, hogy a főváros határidő előtt tudta a közlekedők rendelkezésére bocsátani a felújítás alatt álló Blaha Lujza téri útkereszteződést, ez jelentős mértékben növelte mind a forgalom átlagsebességét, mind pedig az áteresztőképességet a Nagykörúton.

• Mit mond Balogh Samu Kálmán Olga megszólalásáról?
• Kitiltanák-e az autókat a belváros egyes területeiről?
• Hogyan látják a kérdést az autóval, kerékpárral közlekedőket képviselő szervezetek?

A teljes cikket a Magyar Hang október 1-én megjelent, 2021/40. számában olvashatja el (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!