Bukarest és Budapest harca Székelyföldön

Bukarest és Budapest harca Székelyföldön

Nagyobb hírverés nélkül nyílt meg a Sepsi OSK új stadionja (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Vadonatúj stadionban játszhatja hazai mérkőzését a sepsiszentgyörgyi focicsapat a magyar kormány jóvoltából (és természetesen az adófizetők pénzéből). Több mint hétszáz kilométert utaztunk Budapestről december közepén, hogy megnézzük az új helyszínt és a Sepsi OSK tavalyi utolsó meccsét, amelyet a bajnokság második helyén álló bukaresti FCSB (volt Steaua) ellen vívtak. Liga 1-nek hívják a román első osztályt, és amikor elindultunk Székelyföldre, a magyar csapat a román bajnokság tizedik helyén állt, hat pontra a felsőházi rájátszásba jutástól. Ráadásul az őszi idény utolsó fordulójában a közvetlenül előtte álló Aradi UTA és az FC Arges is kikapott, így a bukarestiek elleni esetleges győzelem két hellyel repítette volna előre a csapatot a tabellán.

A vadonatúj stadion egyébként nagyon pofás – UEFA 4-es besorolású, tehát akár még Bajnokok Ligája-csoportkört is rendezhetnének benne. Modern, minden igénynek megfelelő hely, az újságírókat is konnektoros asztalok várják. Vannak rejtett poénjai is: a vendégcsapat cserepadjának tetején például rovásírással írja, hogy Sepsiszentgyörgy. Az építése nagyjából 25 millió euróba került, és összesen 8400 szurkoló tudja biztatni élőben a csapatát.

• Indokolt volt ekkora stadion?
• Miként trükköznek helyben az oltottsági igazolvánnyal?
• Mi is Budapest és Bukarest harca?

A teljes interjút a Magyar Hang január 14-én megjelent 2022/3. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!