Hogy mi a közös Orbán Viktorban, Rogán Antalban és a hódmezővásárhelyi gazdanapokban? A marha. Nemrég jelent meg ugyanis a hír, hogy Orbán Viktor nem a karmelita menzáján, hanem a NER kedvenc kifőzdéjében, a Félix étteremben (divatosabb nevén Felix Kitchen & Bar) uzsonnáztatta meg Rogán Antalt. Ez még nem jelenti a közös pontot, mert nem tudni, mit ettek, de miközben a gazdanapokra készültem, megnéztem a 70 ezer forintos whiskyjéről (XOP Douglas Lenghts 25 years), 1 millió 349 ezer forintos pezsgőjéről (Dom Pérignon Rosé Jeroboam (3l)) híres Félix étlapját is. Ennek legelső tétele: Charolais marhatatár (5990 Ft). Helyben vagyunk – gondoltam. A hódmezővásárhelyi gazdanapok egyik sztárja ugyanis az idén 30 éves Magyar Charolais Tenyésztők Egyesületének standja volt, ahol a látogatók megkóstolhatták a charolais (ejtsd: sarolé) szarvasmarha húsát is. Kiváló minőségű, drága hús, szárazon érlelt változatának kilója akár 15 ezer forint is lehet. Ilyet esznek azok, akik megérdemlik.
• Mi a charolais marha titka?
• Ez a második legnépszerűbb húsmarha itthon, hogy hogy mégsem kapható sehol a húsa?
• Miért vesz egy 86 éves gazda drónt?
• Hogy kerül a bakra L. Simon László?
Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!
ElőfizetekMár előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!