Csak a Jóistenben bízhat az ember

Csak a Jóistenben bízhat az ember

Védőruhás munkás készít elő egy máglyát Újdelhi egyik krematóriumában (Fotó: REUTERS/Adnan Abidi)

Delhiben már csak a Jóistenben és a saját immunrendszerében bízhat az ember – mondja a telefonba Fodor Kata, aki másfél hónapja él a kontinensnyi ország fővárosában. A fiatal magyar nő párkapcsolata miatt utazott ki Indiába, ahol nemrég ő is elkapta a koronavírus helyi mutánsát. Egy hétig volt nagyon magas láza, de hiába próbálkoztak, a kórházakban még pénzért sem volt hely. Háromban is járt, de csak ellátást kapott, ágyat nem tudtak neki biztosítani. Az egyikben, amíg őt vizsgálták, mellette éppen újraélesztettek valakit.

A napokban egyébként a nemzetközi hírügynökségek sokkoló felvételeket sugároztak az országból: kórházak melletti parkolókban égetik a halottakat, és nem győzik a munkát – már a parkok fáit is kivágják, mert kell tüzelőnek. Naponta a háromszázezret is meghaladja az igazolt új fertőzések száma, a kórházak túlzsúfoltak, a súlyos betegek ellátásához nincs elég oxigén.

Ezekről is olvashat még a cikkben:
• Az orvosok felkészültek és kedvesek, de tehetetlenek
• A hagyományos orvoslás mellett az ájurvéda, vagyis a több mint ötezer éves helyi hagyományos orvoslás eszközeit is használják
• Az emberek rettegnek attól, hogy maguk is megbetegednek, a karanténszabályokat mégsem veszik komolyan

A teljes cikket a Magyar Hang április 30-án megjelent 2021/18. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!