Cserhalmi György: Velem semmit nem tudnak csinálni

Cserhalmi György: Velem semmit nem tudnak csinálni

Cserhalmi György (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Nem hinném, hogy gyáva társadalomban élünk, sok az elégedetlen ember. Teljes joggal. Én annyit tudok ehhez hozzátenni, hogy azon a színpadon, ahol lehetőségem van, elmondom a véleményem. Annyira aktuális ez, hogy most kell kibeszélni, nem tudom megvárni, amíg valaki drámát ír a mindennapjainkból – fogalmazott a Kossuth- és Balázs Béla-díjas, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Cserhalmi György.

A művész szerint attól, hogy az emberek óvatosak, nem biztos, hogy apatikusak, de nem szeretnének túlzottan belebonyolódni a kellemetlen ügyekbe, de véleménye szerint eljön majd a pillanat, amikor a fülke magányában felteszik a kérdést: mit is csináljanak? És akkor Cserhalmi György szerint oda ikszelnek, ahova akarnak.

A Magyar Művészeti Akadémián mondott székfoglaló beszédével nagy vihart kavart színész hangsúlyozta, hogy ami most van, az „csak” visszaélés a hatalommal, de azt nem hiszi, hogy a kultúrát hosszútávon le lehetne igázni.

• Megkapta-e már az aranydiplomáját?
• Hol ment félre a kapcsolatuk Vidnyánszky Attilával?
• Milyen volt Jancsó Miklóssal forgatni?
• Mennyire tartjuk becsben Bódy Gábor munkásságát?
• Miként változtatta meg, hogy legyőzte a rákot?

A teljes cikket a Magyar Hang december 17-én megjelent 2021/51-52. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!