Csintalan Sándor Budaházy kegyelméről: Ezt csak a hülyék nem látták előre

Csintalan Sándor Budaházy kegyelméről: Ezt csak a hülyék nem látták előre

Csintalan Sándor (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

A szélsőjobboldalt régóta átszövik a titkosszolgálati szálak – mondja a Magyar Hangnak Csintalan Sándor, aki áldozata volt annak a támadássorozatnak, ami miatt Budaházy Györgyék börtönben ültek. Szerinte Budaházy kesztyűbáb és alapvetően gyáva ember. (Kötöttfogás című műsorunk vendégével az interjúban tegeződünk, ahogy az adásban is szoktuk. Budaházy György és Csintalan Sándor nem ültek le vitázni, de a párhuzamos interjú lehetőségét elfogadták, a Budaházy Györggyel készítettet itt olvashatják.)

– Mit éreztél, amikor kegyelmet kaptak Budaházy Györgyék?
– Horthy is kiengedte Szálasit, ennyi jutott eszembe. Ezen kívül nem éreztem semmit, mert tudtam előre, hogy ez lesz. Mondjuk, ezt csak a hülyék nem látták előre, mert itt arról van szó, hogy nem Budaházy György kapott kegyelmet, hanem az ügy, amit képvisel az elvbarátaival. A közvélemény már akkor tudomásul vehette volna, hogy ki lesz engedve, amikor szó nélkül átlépett mindenki azon, hogy Budaházy nem nyilatkozott egy riporternek a zsidó származása miatt. Biztos vagyok benne, hogy akkor már ő is tudta, hogy kegyelmet fog kapni, csak a Fideszre jellemző módon ezt az egészet egy ilyen alulról jövő kezdeményezésnek kellett álcázni. Teszem hozzá, ő, mint szereplő ebben a történetben egy kesztyűbáb, egy csinálmány, ahogy az általában a szélsőjobboldali körökre jellemző.

• Orbánék Használni akarják a szélsőjobbot?
• Ez a kegyelem melyik politikai erőnek jött jobban, a Mi Hazánknak vagy a kormányoldalnak?
• Mit kellett volna tennie Orbán Viktornak 2006. október 23-án?

A teljes cikket a
Magyar Hang hetilap június 9-én megjelent, 2023/23. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!