De hol az ellenzék?

De hol az ellenzék?

Ellenzéki pártok bejelentik, hogy közösen kezdeményeznek rendkívüli ülésnapot (Forrás: Párbeszéd/Facebook)

Az Orbán-kormány elmúlt 12 évének legnehezebb időszakával néz szembe: nemcsak az emberek százezreit érintő katát véreztették ki, de legfontosabb vállalásukat, a rezsicsökkentést is nagyrészt eltörölték. Ez akár esélyt is adhatna az ellenzéknek az áprilisi vereség után az erősödésre, ám a Momentumon és a Magyar Kétfarkú Kutya Párton kívül az elmúlt időszakban a többiek nem igazán mutattak érdemi aktivitást, az egykori összellenzéki együttműködésnek pedig szinte nyoma sincs. Hogy miért, arról az ellenzéki parlamenti pártok politikusait kérdeztük, akik a téma „érzékenysége” miatt név nélkül nyilatkoztak.

Rég nem látott esemény történt hétfőn a Kossuth téren: közösen álltak ki az ellenzéki pártok politikusai, és a Momentum javaslatára rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeztek a kibontakozóban lévő megélhetési válság miatt. A pártok most először mutatkoztak közösen a csúfos, áprilisi választási vereség óta, holott már hetek óta borzolják a kedélyeket a kormány intézkedései a kata ellehetetlenítésétől kezdve a rezsiemelésig. De vajon miért nem álltak bele ezekbe az ügyekbe eddig érdemben a pártok, és mik az ellenzék tervei az őszre? – Ezek nagyon jó kérdések, és engem is érdekelnének rá a válaszok, mert hogy nincsenek válaszok – fogalmazott az egyik parlamenti párt vezető politikusa megkeresésünkre. Szerinte pártokon belül van gondolkodás, de kifelé és összellenzéki szinten annyi történik, amennyit látni. – A másik része, hogy a társadalmi fogadókészség sem annyira masszív. Azért, mert a Fideszről elkezdtek leválni a peremszavazók, nem azt jelenti, hogy hirtelen elkezdtek volna minket szeretni, hinni bennünk, vagy éppen igényelni a jelenlétünket – vélte.

• Mi a helyzet a hírhedt, ellenzéki pártelnököket tömörítő Signal-csoport?
• Lesz-e közös október 23-ai kiállás?
• Számolnak-e azzal, hogy belebukik a kormány a rezsiemelésbe?
• Miért nem lehet nyugodt Karácsony Gergely?

A teljes cikket a Magyar Hang augusztus 5-én megjelent, 2022/32. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: ellenzék, tiltakozás