Deák Kristóf: Szeretném, ha a nagyra becsült kollégák tudnának dolgozni

Deák Kristóf: Szeretném, ha a nagyra becsült kollégák tudnának dolgozni

Deák Kristóf és Nina Kov (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

 

Szeretném, ha a nagyra becsült kollégák tudnának dolgozni, ahogy ez minden olyan országban lehetséges, amelyik kicsit is ad a kultúrájára – többek között erről beszélt lapunknak adott interjújában az Oscar-díjas Mindenki rendezője. Deák Kristóf és párja, Nina Kov közösen jegyzi Az unoka forgatókönyvét, a mozi a nagyapját megkárosító unokázó csalókkal szembeszálló fiatalember története.

A generációk közti kapcsolat nagyon fontos témája a filmnek. Abban reménykedünk, hogy azok a dolgok, amik mozognak ebben a filmbeli huszonéves srácban, ugyanúgy mozognak egy nyolcvanéves emberben is – mondta Nina Kov.

Rákérdeztünk arra is, Az unokára még a Vajna-érában ítélték-e meg a támogatást, és mit gondolnak, valóban nehezebben lehet-e érvényesülni az új vezetés alatt. – Van változás, de a hatása évekkel később derül majd ki, hogy azok a filmek, amik most kaptak támogatást, mihez kezdenek a lehetőségekkel. Meg hogy azok, akik nem kapnak támogatást, merre lépnek. Mi kaptunk egy lehetőséget, most majd meglátja a közönség és a szakma, hogyan éltünk vele. Szeretném, ha a nagyra becsült, díjnyertes, tetterős kollégák tudnának dolgozni, ahogy ez minden olyan országban lehetséges, amelyik kicsit is ad a kultúrájára – többek közt ezt válaszolta Deák, aki egymással versenyző döntőbizottságokat látna szívesen.

• Két járványév után pozitívak a kilátásokat illetően?
• Nagy volt még mindig a nyomás a Mindenki Oscar-díja után?
• Milyen volt együtt dolgozni az olyan színészekkel, mint Tordai Teri, Jordán Tamás és Pogány Judit?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!