Demográfiai hazugságcsúcs

Demográfiai hazugságcsúcs

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter beszél a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs nyitó sajtótájékoztatóján a Várkert Bazárban 2021. szeptember 22-én (Fotó: MTI/Soós Lajos

Nemcsak a csimborasszót, hanem az összes jelesebb hegycsúcsot, illetve nyelvi fordulatot felsorolhatnánk, ha a minapi „Demográfiai Csúcs” (ugyan mitől nagybetűs?) keretében elhangzott hazugságok nagyságát szavakkal festeni akarnánk. Hazudni ugyebár háromféleképpen lehet: valós tény elhallgatásával, valótlanság állításával és statisztikával. Mindháromra bőven kaptunk példát az Orbán-rezsim ezen önfényező hazugságünnepén.

Kezdjük Mike Pence volt amerikai alelnök fellépésével. Igen, van az a pénz. Köztudott, hogy kvietált amerikai politikusok illő díjazásért vállalnak előadásokat. Persze mindnek megvan a maga árfolyama, egy Pence nem hasonlítható egy Obamához, de hát nekünk nem is kell az a mocskos liberális. Jó a Pence is, és főleg olcsóbb. Aztán amikor elmeséli, hogy ő indianai kormányzóként hogyan szigorította az abortuszt, és milyen jogi csatákra kényszerült emiatt, akkor lehet bőszen bólogatni – közben meg hallgatni arról, hogy idehaza tökéletesen liberális abortusztörvény van, amelyhez 12 éve nem mer nyúlni az Orbán-kormány, mert fél a szavazatvesztéstől.

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!