Dés László: Úgy látszik, szeretjük a zsarnokainkat

Dés László: Úgy látszik, szeretjük a zsarnokainkat

Dés László (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Fotó: Végh László

Hatalmas a baj, a társadalom még most se fogja föl igazán, hogy mekkora – véli Dés László, aki szerint tele lehet szórni újra és újra az országot Soros-plakátokkal, és a végtelenségig harcolni Brüsszel ellen, de ez csak addig érdekes, amíg a polgárok ki tudják fizetni a havi rezsiszámláikat

– Hogy van?
– Attól függ. Mire gondol?

– Hát, hogy hogyan érzi magát közéletileg.
– Nem túl jól. Azt látom, a társadalom még mindig nem fogja fel igazán, hogy mekkora a baj. Elképesztően felelőtlenül gazdálkodott a kormány, már amennyiben az osztogatást és a mérhetetlen költekezést, a stadionépítkezéseket, a mindent elborító térkövezést, az EU-pénzek értelmetlen elköltését, a végtelen lopást gazdálkodásnak lehet nevezni. És ha mindez nem úgy történt volna, ahogy történt, akkor is nagy zűrben lennének, ha megérkezne az EU-támogatás, még akkor is, de így, attól tartok, rettenetes lesz a válság pusztítása. Egyszer persze le fog esni a tantusz, abból viszont robbanás lesz. Még úgy is, hogy a magyar társadalomban drámai a szolidaritás hiánya.

• Miért nem haragszik már Antall Józsefre?
• Mért ülnek gombnyomogató robotok a parlamentben?
• Hol volt a töréspont? Mikor romlottak el a dolgok?
• Hogy lehet képes a nép saját maga ellen dönteni?
• Hogy élte meg a tavaszi választást?
• Mire várhatunk?

A teljes cikket a Magyar Hang szeptember 23-án megjelent, 2022/39. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!