„Diktatúra, fekete autó nélkül”

„Diktatúra, fekete autó nélkül”

Lukácsi Katalin és Vágó István (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

 

 Sokszor hallom, hogy a DK-sokban vannak sérülések, és elfogadom, látom is, hogy sértettek, elégedetlenek lehetnek. Hogy ez attól van-e, mert nem Dobrev Klára nyert, vagy attól van, mert tényleg nyírt bennünket az elején Márki-Zay Péter, ezt nem tudom eldönteni – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott páros interjújában Vágó István tévés legenda, a DK elnökségi tagja. Ugyanakkor sorsdöntő jelentőségűnek nevezte, hogy mindenki szavazza meg a Márki-Zay Péter által vezetett listát. – Nem Márki-Zay Péterre fogunk szavazni, hanem az általa vezetett listára. Ez a lista a záloga annak, hogy végre demokratikus fordulatot vegyen az ország – fogalmazott. 

Az interjúban vitapartnere, Lukácsi Katalin pedig arra is kitért, hogy „boldogan fognak vitatkozni, egymást tisztelve”, ha Vágó István újra érvelni fog a határon túliak szavazati joga ellen. Szerinte a NER legfontosabb tanulsága az, hogy a demokráciát nem kapjuk örökbe, hanem mindig meg kell érte küzdeni.

A DK-s politikus beszélt arról is az ATV-re utalva, hogy „tudomásul kell vennünk, hogy ez egy vallási szekta birtokában van, amely a NER jóvoltából vált bevett egyházzá, illetve immár a vezetőjének a tulajdona”. Sőt, hogy ez legyen „az ellenzék csatornája”, ennél faramucibb helyzetet alig tud elképzelni.

Lukácsi Katalin pedig kifejtette, hogy az a hívő, aki eljutott a felismerésre, hogy a kormány nem keresztényi és az egyházakat is korrumpálja, az nagy elánnal kötelességének érzi, hogy megdöntse ezt a kormányt, és nem azt nézegeti, hogy kivel működjön együtt, vagy kivel szövetkezett, kivel nem, hanem hogy ezt a kormányt meg kell dönteni. 

• Hogyan szavaz Lukácsi és Vágó a „gyermekvédelmi” népszavazáson?
• Mit üzen Vágó a DK-soknak?
• Miért kell értelmezésük szerint egy konzervatívnak, s miért kell egy balliberálisnak Orbán Viktorral szemben szavaznia?
• A korrupció bosszantja-e az embereket?

A teljes interjút a Magyar Hang február 25-én megjelent 2022/9. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!