Miért szeret annyira a Disney rácsatlakozni egy trendre?

Miért szeret annyira a Disney rácsatlakozni egy trendre?

A kis hableány feketében. Forrás: Walt Disney Studios

Miért szeret annyira a Disney rácsatlakozni egy trendre? Értetlenül tesszük fel a kérdést, amikor a mostani, élőszereplősítési lázzal szembesülünk. Pedig az egeres cég, ahogy egyébként a többi, nagy stúdió is, csak azt teszi, mint mindig. Nem annyira meglepő, ha azt nézzük, korábban mennyi sikert hozott egy-egy hasonló tendencia meglovaglása. Könnyebbnek gondolják így valamiféle arcél kirajzolását, mintha teljesen különböző, noha eredeti ötletekkel állnának elő.

Az tény, hogy valóban egyszerűbb a dolguk. Nehezebb azt megtenni, amit a Pixar csinált a kilencvenes-kétezres években. Akkoriban sorra jöttek ki az új, egyaránt sikeres sztorik, és úgy tűnt, a cég nem tud mellé lőni. Toy Story, Egy bogár élete, Szörny Rt., Némó nyomában, A Hihetetlen család, Verdák, L’ecsó, Wall-E – micsoda széria! Nem meglepő, hogy végül a Disney úgy döntött, ideje felvásárolni a konkurenciát. Nem vált ez a fúzió feltétlenül a Pixar előnyére, a cégnek innentől ritkábban sikerült nagyot dobnia. Legalábbis ha az igazán kiugró produkciókat figyeljük. Az Agymanókon és a Lelki ismereteken túl nem tudtak igazán kiugrót produkálni. Jöttek ki persze nagyon is színvonalas folytatások (Toy Story 3., Szenilla nyomában), de már nem lehetett azt mondani, hogy a Pixar nem tud hibázni. A Disney-recept érvényesült volna? 

• Mi a fő gond az élőszereplősített produkciókkal?
• Milyen trendeket szeret meglovagolni a Disney?
• Akadnak-e jó filmek a mostani feldolgozások között?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap június 2-án megjelent, 2023/22. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!