Disznóvágás mulatósra – szintet lépett Orbánék plebejus kampánya

Disznóvágás mulatósra – szintet lépett Orbánék plebejus kampánya

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Piros volt a paradicsom, nem sárga – hangzik a mulatós nóta, amely kampánydalként először a miniszterelnök újévi köszöntőjében jelent meg. A nóta a „Magyarország előre megy, nem hátra” kampányszlogenre igyekszik rezonálni, alapul véve Orbán Viktor beszédének egyik „tréfás” megjegyzését. A mulatóst az egyik legújabb PR-eseménye, az öttömösi disznóvágás videója alá is sikerült bevágni, rajongói nem kis örömére. Ez az egész természetesen politikai marketing, de a stílust figyelembe véve újfent megállapíthatjuk: a miniszterelnök és klientúrája továbbra sem a polgári Magyarország eszméjének megvalósításán fáradozik.

Persze a Fidesz háza táján eddig sem volt túl magas a színvonal, de a mulatós nóták kampánycélú felhasználásával bebizonyosodott, hogy van még azért lejjebb is. A parlamenti választásig hátralévő időszakban pedig lelkileg fel kell készülnünk arra, hogy az igénytelen, elemi ösztönökre építkező plebejus kommunikáció az eddig tapasztaltakat is felül fogja múlni. Nem mintha a többségnek ez lenne az igénye. Az elmúlt időszakban számos tanulmány és kutatás megerősítette, hogy a kormánypárt szavazótábora a 10–15 évvel ezelőtti állapotokhoz képest teljes mértékben kicserélődött. A polgári szavazók javarészt elhagyták a Fideszt, helyettük ma már az alacsonyabb végzettségű, kis jövedelmű, vidéken élők adják a Fidesz szavazótáborának derékhadát.

• „A kormánypárt támogatottsága a választáson a háztartások szubjektív gazdasági helyzetértékelésétől fog nagymértékben függeni. Ezen pedig a mulatós zene, a plebejus retorika, a PR-kampányok és néhány árrögzítés sem fog változtatni.”

A teljes cikket a Magyar Hang január 21-én megjelent, 2022/4. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!