Dobrev Klára: Egy kormányfőnek ne remegjen meg a keze

Dobrev Klára: Egy kormányfőnek ne remegjen meg a keze

Dobrev Klára (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

A Fidesz-szavazók ugyanolyan bölcsek, mint a nem Fidesz-szavazók, csak az elmúlt években egyszerűen el voltak zárva a valódi információktól – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Dobrev Klára. A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje szerint azokkal, akik létrehozták a NER-t, akik felépítették ezt az egypárti uralmat, akik eladták a hazát az egyetemi kiszervezésekkel, a Fudannal, a Budapest–Belgrád-vasútvonallal, Paks II.-vel, azokkal nincs kiegyezés, magyarok millióval viszont – akiknek ehhez semmi közük sincs –, miért ne lenne?

A politikus a miniszterelnök-jelölti előválasztás kapcsán azt mondta, hogy vannak közöttük „stílusbeli különbségek, tudásbeli és tapasztalatbeliek is”, ugyanakkor egy csapatban jók és nem állhat elő olyan helyzet, amelyben ő visszalépne valaki javára.

Interjúnkban beszélt arról is, hogy az ellenzéknek arra kellene mandátumot kérnie, hogy alkotmányozhassanak és azt is elmondta, hogy szerinte ez megvalósítható kétharmad nélkül is.

• Egy baloldali, liberális párt miniszterelnök-jelöltjeként a jobboldaliakat mivel akarja megszólítani?
• Ha nyerne, 10 vagy 15 millió magyar miniszterelnöke lenne?
• Milyen alapon és kiknek a vagyonát zárolnák az elszámoltatás részeként?
• Orbán Viktor börtönbe kerül, ha döntéshozó lesz?
• Ha vezető pozícióba kerülne, egy tüntetés során újra előkerülhetnének a gumilövedékek?

A teljes interjút a Magyar Hang június 25-én megjelent 2021/26. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!