Donáth Anna féltámadása

Donáth Anna féltámadása

Donáth Anna beszéde a Momentum küldöttgyűlésén 2023. november 12-én (Fotó: Momentum Mozgalom)

Ideges volt Cseh Katalin a Momentum vasárnapi küldöttgyűlését követő tájékoztatón. Mosolya nem volt őszinte, görcsösség volt érezhető rajta a beszéde alatt. Nyugtalanságra van oka, ugyanis a mostani közvélemény-kutatások a Momentum kudarcát vetítik előre a jövő június 9-ei európai parlamenti választásokon, a mostani kettő helyett csak egy EP-mandátumra számíthat a párt, és a lista második helyezettjeként Cseh búcsúzni kényszerülne az Európai Parlamenttől. Vagy mégsem? Az ATV.hu értesülése szerint ha csak egy EP-mandátumot szerezne jövőre a párt, akkor az új ciklus felénél Donáth Anna lemondana, és Cseh Katalinnak adná át a helyét, ám ez azt sugallja, mintha a párt maga sem hinne igazán a sikeres választási szereplésben.

Nem duzzadt a magabiztosságtól Donáth Anna a küldöttgyűlés nyilvános részén előadott beszéde sem. Év elején nagy lelkesedés fogadta a párton belül, ám most különösebb tetszésnyilvánítás nélkül hallgatták végig a küldöttek. Nem volt kiemelkedő a beszéd, amely az ellenzék keserű helyzetének az ecseteléséből, illetve a Válasz Online-on megjelent dolgozatának ismétléséből állt.

• Miért nem volt rossz ötlet Donáth cikke?
• Mi sült ki végül belőle?
• Miért kell kármentést végezni a Momentumnak?

A teljes cikket a
Magyar Hang hetilap 2023/46. számában találja. Vegye meg november 23-ig kapható nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online! 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!