Donáth Anna: Ildomos lett volna a vereség első pillanatában együtt kiállni

Donáth Anna: Ildomos lett volna a vereség első pillanatában együtt kiállni

Donáth Anna (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

 

A választóknak kell eldönteniük, hogy a jelenlegi hat ellenzéki pártból mennyi maradjon – legalábbis így látja Donáth Anna. A Momentum elnöke a Magyar Hangon megjelent publicisztikájában írt arról, hogy túl sok az ellenzéki párt, most pedig egy interjúban szerettük volna megtudni, hogy mégis mi a teendő. Az biztos, hogy az európai parlamenti választásnak lehet szerepe legalább a különféle formációk közötti erőviszonyok kialakításában.

Az ellenzéki politikus beszélt arról is, hogy identitást akkor lehet építeni, ha vannak megosztó gondolataik is, hiszen az emberek nem egy megfoghatatlan masszával akarnak azonosulni, hanem valami egyedivel. Ugyanakkor elismerte azt is, hogy az identitásuk egyértelműbb megfogalmazásával még van dolguk a Momentumban is.

Donáth Anna arról is beszélt, hogy ha valahol igazán értelme van az ellenzéki együttműködésnek, akkor az éppen a vidéki jelenlét megszervezése. Ugyanis egyik párt sem képes arra, hogy négy éven belül olyan erősen legyen jelen önállóan, ahogyan arra szükség lenne, a Fidesznek is 20-22 évébe telt, hogy a polgári körökön és az önkormányzatokon keresztül mindenhol jelen legyen.

• Ki kellene-e mondani, hogy baloldali az ellenzék?
• Nemcsak az ellenzéki keménymagnak szóló akció-e, hogy nem akarnak részt venni a parlament alakuló ülésén?
• Ha majd bead egy jó javaslatot a Mi Hazánk a parlamentben, meg fogja szavazni a Momentum?
• Mit lehet tanulni Orbán Viktortól?
• Indul-e újra a pártelnökségért?

A teljes cikket a Magyar Hang április 29-én megjelent, 2022/18. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!