Donáth Anna: Csak azért, mert a Fidesz lemegy kutyába, nekünk még nem kell

Donáth Anna: Csak azért, mert a Fidesz lemegy kutyába, nekünk még nem kell

Donáth Anna a Momentum elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

 – Ahhoz, hogy tényleg változást hozzunk, nem szabad a Fidesz eszközeit használnunk. Véget kell vetnünk a gyűlöletkeltő politizálásnak, nekünk az a feladatunk, hogy újraegyesítsük a nemzetet – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Donáth Anna, a Momentum vasárnap megválasztott elnöke. A politikus szerint az elmúlt 2,5 évben EP-képviselőként képes volt hangot adni azoknak az embereknek, akiket mások nem hallanak meg, miközben Európa hangját is el tudta hozni Magyarországra. Elnökként is ezt szeretné tenni.

Azzal kapcsolatban, hogy úgy tudni, markánsan baloldali programmal sikerült nyernie, úgy fogalmazott: „nem szeretem a címkézést. Nem ideológiai, hanem ténykérdés, hogy Magyarországon szociális válság van”. Nekik ezért az ilyen, mindennapi problémákra kell választ találniuk. „Kifelé már elképesztően sok címkével látták el a Momentumot, voltunk már neoliberálisok, baloldaliak, de jobboldaliak is. Pedig a Momentum éppen arra született, hogy meghaladja a XXI. század címkéit, és innovatív megoldásokban gondolkodjon” – fogalmazott.

Erről is olvashat az interjúban:
• De vajon miért nem vállalkozott arra, hogy megmérettesse magát miniszterelnök-jelöltként?
• Egyetért-e Márki-Zay Péterrel abban, hogy az is rezsicsökkentés, ha kevesebbet fogyasztunk?
• Mi az az erkölcsi határ, amit nem léphet át az ellenzék a kampány során?
• Általánosan kötelezővé tenné-e a koronavírus elleni védőoltásokat?

A teljes interjút a Magyar Hang november 26-án megjelent 2021/48. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!