„Egy szép család vagyunk”

„Egy szép család vagyunk”

Spohn Réka (j) és Rapi Móni gyermekeikkel (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Senkinek nem volt rossz szava hozzájuk, sem a családban, sem a munkahelyükön, sem a gyerekeik óvodájában, sem a hivataloknál, ahogy az örökbefogadásra felkészítő tanfolyamon sem. Legalábbis egyelőre. Réka és Móni úgy tapasztalja: az emberek magától értetődő módon veszik tudomásul, hogy két gyermekükkel egy családot alkotnak, ahol a szülők azonos neműek. Mindketten vidéken nőttek fel, most pedig Szegeden él a család, egy öt- és egy hároméves kislánnyal, egy kutyával és két macskával. Most örökbefogadásra készülnek.

– Már gyerekkoromban is úgy képzeltem, hogy sok gyerekem lesz. Ez volt talán a legnagyobb gátja annak, hogy elfogadjam, meleg vagyok. Az egyetem első éve emiatt elég depressziósan telt. Aztán összeszedtem magam, és arra jutottam: nő vagyok, ki akadályozhatna meg abban, hogy gyerekem legyen? – meséli a harmincöt éves Spohn Réka. A kamaszkorukra sem ő, sem Rapi Móni nem úgy emlékszik, hogy az szenvedéssel lett volna teli a szexuális irányultságuk miatt, amelyre mindketten húszéves koruk körül ébredtek rá. Azelőtt nem találták a helyüket, és nem tudták, hogy miért. 

• Milyenek a hétköznapjai Móninak és Rékának?
• Mire számíthatnak most, hogy szeretnének örökbe fogadni?
• Mi az, amiben bíznak?

A teljes cikket a Magyar Hang november 26-án megjelent 2021/48. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!