Egyre jobban szorít az orosz prés

Egyre jobban szorít az orosz prés

Az ukrán Állami Sürgősségi Szolgálat tűzoltói egy orosz rakétatámadás következtében kigyulladt bevásárlóközpont lángjait fékezik meg a dél-ukrajnai Herszonban 2023. február 3-án (Fotó: MTI/AP/Libkos)

Lendületbe kerültek az oroszok a donbaszi frontvonalon, így egyre kevésbé valószínű, hogy Moszkva béketárgyalásokra készülne – állítja egyre több nyugati katonai szakértő, amit az ukrajnai hadi események alapján nehéz lenne cáfolni. Az orosz erőgyűjtés, illetve a haderő mozgatása ráadásul arra utal, hogy küszöbön áll az oroszok következő nagy offenzívája. Kijev most minden erejével lobbizik a nyugati fegyverszállítmányokért, azonban a támogatások késésben vannak.

Az elmúlt hetekben számos elemzés született arról, hogy hol várható a nagy orosz offenzíva. A legtöbb szakértő szerint a csapatmozgások és lőszerszállítások arra utalnak, hogy a donbaszi fronton Luhanszk megyénél készül áttörésre Moszkva, ami több szempontból is előnyös lenne az oroszok számára.

• Mi szól a luhanszki támadási irány mellett?
• Hogyan kívánja a közelgő támadást megvalósítani Moszkva?
• Hogyan próbálja felvenni a harcot Ukrajna?

A teljes cikket a Magyar Hang február 3-án megjelent, 2023/5. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!