Egyszerre lehet akciós a szárny és a far-hát

Egyszerre lehet akciós a szárny és a far-hát

Új, a tojással és a burgonyával kiegészített, élelmiszerárstopról tájékoztató tábla a fővárosi Corvin Plazában található Príma üzletben 2022. november 14-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Június elsejétől indul a kötelező akciózás a boltokban. Az erről szóló rendelet igen bonyolult, még a piaci szereplőknek is többször el kellett olvasniuk, hogy megértsék. A kormány legújabb, infláció elleni csodafegyvere nagy vonalakban a következő: június elejétől szeptember végéig a legnagyobb élelmiszer-kereskedelemmel foglalkozó boltokban hetente húszféle kategóriában kell egy-egy termékre akciót hirdetni. Az államilag elrendelt akciós időszakok tehát négy hónapon át megszakítás nélkül követik egymást. A kiválasztott árucikkeket legalább tíz százalékkal olcsóbban kell adni annál, mint amennyi a megelőző 30 napban az illető kereskedőnél alkalmazott legalacsonyabb ár volt. Az üzletekben egységes küllemű gyűjtőplakátokon kell feltüntetni az éppen akkor akciós húszféle termék kedvezményes árát és az engedmény mértékét is.

• Hogyan működhet a gyakorlatban a kötelező akciózás?
• Látja-e hasznát a hétköznapi vásárló?
• Mely boltokra kötelező az intézkedés?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap május 19-én megjelent, 2023/20. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!