Elkísérte vágyait

Elkísérte vágyait

Sylvia Kristel és Christine Boisson az 1974-es Emmenuelle-ben (Fotó: IMDb)

Megütötték Emmanuel Macron francia elnököt, olvasom a gazdaságcentrikus online újságban, mostanában annak a címoldalát látogatom, nincsenek benne gyurcsányiádák egyáltalán, és az orbánikumokból is inkább csak a döntéshozó jellegűek vannak, a verbálisak nem, már amennyire el lehet ezt különíteni. A címadási gyakorlat ellenben különleges arrafelé, annyi mindent megütnek náluk, hogy ihaj, a forintárfolyamot, a tőzsdeindexeket, az állampapírokat, a kriptovalutákat, mikor mit.

Na tessék, gondoltam magamban, csatlakozott ezekhez a francia jóember is, igaz, el nem tudtam képzelni, miképpen viselkedhet egy elnök kripto- vagy akár valóságos valutákra jellemző módon. Úgyhogy kattintottam, és kiderült, szó szerint megütötték szegényt. Nem átvitt értelemben bántották, valami extrém szigorú üzenet által – ilyeneket is küldözgetnek ott folyton, főleg a Nyugat a Keletnek, és a Kelet olyankor reszket ijedtében –, hanem tényleg lekevertek neki egy taslit valahol Délkelet-Franciaországban, piff, mielőtt a testőrök közbeléphettek volna. Ajjaj, mi lesz itt, ha precedenst teremtettek.

Erről is olvashat a cikkben:
• Hogy jutott arra a következtetésre Gazda Albert, hogy „egyik Emánuel olyan, mint a másik, miszerint színvonalát tekintve”.

A teljes cikket a Magyar Hang június 11-én megjelent 2021/24. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!