Élménymix a narratíván keresztül

Élménymix a narratíván keresztül

Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel (k) és férje, Tiborcz István (j) egyházi esküvője a Margit körúti ferences templomban 2013. szeptember 7-én (Fotó: MTI Fotó: Burger Barna)

„magányos delírium / csak én és a démonom” (Péterfy Bori & Love Band: Szédülés)

Készült egy pazar interjú a minap miniszterelnök urunk elsőszülöttjével, az idén krisztusi korba lépett Orbán Ráhellel. Isteni szerencsénkre egy reklámszakmai podcastnak sikerült mikrofonvégre kapnia Hunniánk trónörökösét. A hölgy – ahhoz képest, hogy a Forbes két alkalommal is Magyarország negyedik legbefolyásosabb magyar nőjének választotta – fájdalmasan keveset nyilatkozik. Hogy erre nyomós oka van Tiborcz „Ledlámpa” István nejének, az ki is derül e beszélgetésből, ugyanis beszédmódjában ragaszkodik ahhoz a komcsi, illetve újgazdag tradícióhoz, hogy úgy kíván műveltnek, széleskörűen tájékozottnak mutatkozni, hogy véletlenszerűen egymásra dobál idegen kifejezéseket. Így születnek aztán az olyan szörnyszülöttek, amikről nyilván az ezen szavakat ajakán kiejtő nyilatkozó sem tudja, hogy az mi a fészkes fenét, radai rossebet, valamint frászkarikát jelenthet, mint például a címben is idézett élménymix a narratíván keresztül. Ez a kifejezés is olyan, mintha valami jelentéssel bírna, pedig egyszerűen csak egy Orbán-stadion méretű ökörség.

A „mintha” egyébként Ráhel édesapja rezsimjének talán legfontosabb szava. Miniszterelnökünk galériájában az általa a NER-ről pingált festmény távolról úgy tűnik, mintha keresztény meg konzervatív volna, de elég pár lépéssel közelebb menni, és látható válik… a nagy semmi. A nihil. Hogy az egész egy marha nagy blöff. Ha közelebb lépünk a rezsimről készült műalkotáshoz, eltűnnek a Tábornok által hanyagul felvitt ecsetvonások, és eltűnik az egész festmény is. Mert dehogy szól a Dunántúli-középhegység géniusza életének fő műve kereszténységről meg konzervatív értékekről, az csupán a lopásról meg az ennek zavartalan fenntartásához szükséges hatalomról szól. Az Orbán-korszak azért van, hogy ennenmaga fennmaradjon.

A teljes cikket a Magyar Hang november 11-én megjelent, 2022/46. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!