Előny a Fidesznél

Előny a Fidesznél

Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke, miniszterelnök a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Minden abszurdba hajló pillanata, harsányan ingerszegény szónoklata, tétnélkülisége és katatóniája mellett a Fidesz hét végi kongresszusa azt is megmutatta, miért készülhet jelentős versenyelőnnyel a kormánypárt a tavaszi választásra.

Azon túl, hogy szinte korlátlan erőforrások állnak rendelkezésére, s a választójogi praktikák minden előnyét is élvezheti, olyan közösség áll megingathatatlan szilárdsággal a párt, pontosabban annak vezetője mögött, amely nagy segítség egy sikeres választási küzdelem megvívásához. Ilyen hátországgal az ellenzék nem rendelkezik; más kérdés, a versenyelvű demokratikus politikai kultúrával mennyiben egyeztethető össze egy ilyen szektaszerű bázis léte.

Erről is olvashat a cikkben:
• „A létező ellenzék nélkül esélye sincs az Orbán-párttal szemben Márki-Zay Péternek, ahogy az ellenzéki oldal egyik szereplője sem gondolhatja, hogy úgy lehet kiiktatni őt, hogy azzal ne kínálják fel tálcán a Fidesznek az újabb négy évet.”

A teljes cikket a Magyar Hang november 19-én megjelent 2021/47. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!