Előválasztás, avagy készül a NER koporsója

Előválasztás, avagy készül a NER koporsója

Ellenzéki pártok előválasztási standjai Balassagyarmaton 2021 augusztusában (Fotó: Facebook/Gyenes Szilárd)

Nem érdemes kertelni: az ellenzéki előválasztás a kormány leváltását célozza. Másképpen fogalmazva: az előválasztás egy nagy szög a 11 éve regnáló Orbán-rendszer koporsójában. Feltéve, ha jól csinálják.

Ez a nyugatról átvett politikai innováció nálunk magyaros vonásokat kap. Ott egy párton belül rendezik meg az előválasztást, és döntenek a fő jelöltek – miniszterelnök-jelölt, köztársaságielnök-jelölt – személyéről. Itt a hat + 1, 2, 3 párt próbál döntésre jutni annak érdekében, hogy egyetlen ellenzéki jelölt szálljon választási harcba a Fidesz–KDNP jelöltjeivel szemben. A demokrácia utat tör magának, mert lám, nem „füstös szobákban” dől el az ellenzéki jelöltek személye, hanem az Orbán Viktort elutasító szavazók majd szépen kiválasztják a legalkalmasabb jelölteket, hangzott el több ellenzéki politikus ígérete, biztatása.

A teljes cikket a Magyar Hang augusztus 27-én megjelent, 2021/35. számában olvashatja el (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!