Élt 32 évet

Élt 32 évet

A Fidesz 1990-es választási plakátja (Fotó: Fortepan/szitakri)

November 29-én reggel kiléptem a Fideszből. Pedig az a nyűgösen ködös nap is úgy indult, mint az összes többi, átlagosan nyálkás novemberi hétfő – nem, ez egyáltalán nem igaz, mert szombat óta, amikor is nyilvánosságra került Kövér László, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok vezetői előtt elmondott úgynevezett ünnepi beszéde, azon rágtam magam, hogy eddig valamennyire talán vicces volt a tény, miszerint párttag vagyok, de ezek után semennyire sem az.

És hogy miért maradtam tag? Mert szó szerint az maradtam. Egyszer rég, még a preinternet printalapú időkben megpróbáltam kilépni kezdő újságíróként, de az idők során valahol elkeveredett a papiros, és pár év múltán telefonon kerestek a központból adategyeztetésre, az ügyintéző hölgy még meg is lepődött rajta, hogy száz alatti a tagsági számom. Mosolyogtam az egészen, úgy voltam vele, legyen meg a sors akarata, oszt jó napot. Azután, ahogy távolodtunk egymástól, én és a párt, egyrészt eszembe sem jutott a tagságom, mivel 1991 után már alig aktivistáskodtam, ráadásul Budapestre költöztem, de nem kértem át magam egyik fővárosi alapszervezetbe sem, másrészt meg egyre groteszkebbnek tűnt a szitu, hogy pont én, ugyebár, mint Fidesz-tag. Bár inkább angol humor volt ez.

A teljes cikket a Magyar Hang december 3-án megjelent 2021/49. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!