Embóliazápor is kialakult a covidos kismama szervezetében

Embóliazápor is kialakult a covidos kismama szervezetében

A Crouch házaspár (Fotó: Diana Crouch)

A covid ma már jól ismerten azokat sújtja leginkább (de korántsem kizárólagosan), akik valamilyen meglévő, az ellenálló képességüket megterhelő egészségi állapottal rendelkeznek, és nincsenek beoltva. Ez az egészségi állapot a legtöbb esetben krónikus betegség: elhízás, diabétesz, szívbetegség, asztma. Van azonban egy teljes egészséges állapot is, ami legalább ennyire veszélyezteti az oltatlan covidosok életét: a terhesség. Csak évek múltán alkothatunk reális képet, hogy a fertőzés és az oltás megtagadása hány kismama és még meg sem született magzat életét követelte. Az ilyen esetekben a hozzátartozóknak sokszor dönteniük kell az anya és a baba életéről és haláláról. Ezt nem mindenki képes elviselni.

Diana Garcia Martinez (férjezett nevén: Diana Crouch) mindössze 28 éves egészséges, vékony testalkatú nő volt, amikor elkapta a covidot. A férje rendőrtiszt volt korábban, és a járvány kezdetekor elhitte azokat az állításokat, miszerint a betegség egyáltalán nem olyan komoly, mint ahogy a média beállítja. Az oltások viszont veszélyesek, nincsenek rendesen kivizsgálva, és az oltások kényszerítésével az emberek szabadságjogait tiporják. Ezért a férfi hangos oltástagadóvá vált, és ebben egyetértett vele a felesége is.

Annál is inkább, mert teherbe esett, és sok hazugságot lehetett arról olvasni a közösségi médiában, hogy az állapotos nők számára az oltás vetélést, halált és ki tudja, mi mindent okoz. Tehát a kismama sem oltatta be magát – olvasható a Washington Post riportjában. Tizennyolc hetes terhesen elutaztak szórakozni Las Vegasba (a Trump Hotelben szálltak meg, a nő korábbi házasságából származó kétéves gyermekét rokonokra bízták), de Garcia enyhe fejfájásra panaszkodott. Nem sokat törődtek vele, ám amikor hazatértek, felment a láza, végtelen kimerültséget érzett, majd csakhamar légzési nehézségei támadtak.

• Miért veszélyeztetettek a terhes nők a covid miatt?
• Mi történt a beteggel a műtüdőkezelés után? 
• Hogyan viselte a baba a megpróbáltatásokat?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: terhesség, COVID–19