Erődemonstrációval üzent Moszkva Kijevnek

Erődemonstrációval üzent Moszkva Kijevnek

Kutyakölykökkel játszó ukrán katona Doneck tartományban április 19-én (Fotó: REUTERS/Oleksandr Klymenko)

Egyre feszültebb a helyzet a Donbasz körül. A világ az ukrán határ menti orosz csapatösszevonásokra kapta fel a fejét, pedig Joe Biden megválasztása óta már Kijev is veri a harci dobokat. Az információs térben tehát már dúl a háború, de arra azért most kicsi az esély, hogy a Donyec-medence ismét lángba boruljon.

Összerezzent a világ az ukrán határ közelében felélénkült orosz katonai aktivitást látva. Bejárták a világsajtót a Voronyezs környéki csapatmozgások képei, a nyugati fősodormédia már az orosz bevonulás előkészületeit látja a csapatösszevonásokban. Megszólaltak a nyugati politikusok is, és az amerikai elnöktől a NATO főtitkáráig biztosították Kijevet arról, hogy orosz támadás esetén megvédik Ukrajnát.

E gondolat mentén egyre-másra jelennek meg az olyan cikkek, amelyek azt próbálják kitalálni, hogyan lehet megállítani az orosz offenzívát, amely még el sem kezdődött. S ha Moszkván múlik, akkor jó eséllyel nem is fog.

  • Év eleje óta a korábbinál sokkal harciasabb lett Kijev retorikája
  • Egyes vélemények szerint Moszkvának vissza kell szereznie a kezdeményezést, nem futhat örökké az események után, így aztán bekeményít

A teljes cikket a Magyar Hang április 16-án megjelent 2021/16. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!