„És azt sem szeretem, ha a pofánkba hazudnak”

„És azt sem szeretem, ha a pofánkba hazudnak”

Kispál András és Lovasi András (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

A rezsiárak megemelése a jelenlegi jövedelmi viszonyok között még nagyobb veszélyt jelent a kulturális élet szereplőire nézve, mint a kataszabályok megváltoztatása. A kulturális termékek luxuscikknek számítanak majd, ezért ez lesz az első, amiről le fognak mondani azok, akiknek eddig volt igényük ilyesmire – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Lovasi András.

Zenésztársa, Kispál András pedig azt fejtette ki, hogy azzal a töméntelen gyűlölettel, ami ömlik ránk, nem tud mit kezdeni. Ez megmérgezi az emberi kapcsolatokat, jobban, mint bármikor korábban. Több generációnak kell szerinte felnőnie ahhoz, hogy ebből kimásszunk.

A Kispál és a Borz hét év után augusztusban áll ismét színpadra Orfűn, ennek kapcsán azt mondták, hogy ha már ilyen ritka és ünnepi alkalmak a Kispál-koncertek, akkor illik maradandót az asztalra tenni: az átlagosnál komolyabb fény- és videótechnikával készülnek. – Szeretnénk, ha a közönség úgy menne haza a koncertünkről, hogy többet kapott, mint egy nosztalgiabuli – fogalmazott Lovasi András.

• Lovasi András a másfél évvel ezelőtti interjúnkban azt mondta, reméli, hogy megéri az Orbán-kormány bukását. Meddig égett benne a remény lángja?
• Milyen a közérzetük?
• Mit kértek „Pelikán elvtárstól”? Ingyen Kispál-bulit?
• Mi jut eszükbe, ha a másikra néznek?
Eddig csak egy koncert lett meghirdetve a Kispál on Orfűn, augusztus 27-ére. A turné ötletszinten sem merült fel?

A teljes cikket a Magyar Hang július 29-én megjelent, 2022/31. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!