Ésik Sándor: Orbán arra játszik, hogy teljen az idő

Ésik Sándor: Orbán arra játszik, hogy teljen az idő

Ésik Sándor ügyvéd, a Diétás Magyar Múzsa főszerkesztője (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

 

– A tüntetés az egyetlen megoldás. És nemcsak akkor kell kimenni, mikor a mi lábunkba szúrnak bele. Azt kell látni, hogy Orbán Viktor mindaddig macsó falusi kölyök, amíg nem jön valaki, aki nála is nagyobb pofont ad. Akkor azonnal félrerántja a kormányt – erről beszélt a kata kivéreztetése kapcsán Ésik Sándor ügyvéd, a Diétás Magyar Múzsa főszerkesztője a Magyar Hangnak adott interjújában. 

Úgy vélte, most „akkorát rúgtak az emberekbe, hogy annak már van kockázata”. – A decens kultúremberek nem törik be kockakővel a rendőrautó ablakát, de a magyar társadalom nemcsak belőlük áll. Vagyis bár remélem, hogy utcai erőszak nem lesz, de nem zárom ki. A futárok az új taxisok, csak ezt még senki sem vette észre – mondta Ésik Sándor. Arra is figyelmeztette a tüntetőket: két-három napig jól szól, hogy „menjen a fenébe Orbán Viktor”, de utána már ténylegesen is mondani kéne valamit, amire sem a kétfarkúak, sem a futárok nem képesek, mert nincs értelmiségi holdudvaruk. A baj az, hogy az ellenzéki pártoknak sincsen – tette hozzá.

• Miért lesz minden katakárosultból „bűnöző”?
• Milyen mozgástere van az ellenzéknek?
• Hogyan lehetne a mostani tiltakozásokat átmenteni őszre?
• Meg akarja-e buktatni Orbán Viktort az EU vezetése?
• Ha ennyire aktívan foglalkozik közélettel, miért nem áll politikusnak?

A teljes cikket a Magyar Hang július 22-én megjelent, 2022/30. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!