Stephen King profizmusa, a török hódoltság titkai

Stephen King profizmusa, a török hódoltság titkai

A nándorfehérvár csatáról 1584-ben készült török miniatúra. Középpontjában, fehér lovon II. Mehmed oszmán szultánt ábrázolta a miniátor (Isztambul, Topkapi Szeráj Múzeum) (Forrás: Wikipedia)

Miért szeretjük a horror nagymesterét olvasni? És mi az, amit még mindig nem tudunk az oszmán hódításról? Hát a weimari köztársasággal vagy az alternatív tényekkel mi a helyzet? Szerzőink idei kedvenc olvasmányaikat veszik számba. Első rész!

Stephen Kingtől már nem feltétlenül várja az olvasó, hogy valami eget rengetőt tegyen le az asztalra – a horrorműfaj alapműveivel, köztük a Ragyogással vagy a Kedvencek temetőjével ezt már régen megtette. Ennek ellenére szinte minden újabb művét érdemes elolvasni – írja ajánlójában Wekerle Szabolcs.

Kollégánk, Balogh Roland eközben Ágoston Gábornak a török hódoltságról és az oszmánok európai expanziójáról írt könyvét ajánlja, míg Csécsi László az alternatív tényeknek megy utána. Előkerül továbbá Volker Kutscher regényfolyama,  amelynek sikere a német filmeseket is megihlette. Babylon Berlin címmel készítettek az eredeti történetet alapanyagként kezelő prémium sorozatot, amely a valaha volt legdrágább németországi széria.

• Mit érdemes tudni a török hódoltságról?
• Mely könyv ihlette a Babylon Berlint?
• Mit kell tudni az alternatív tényekről?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!