Fától az antifát

Fától az antifát

Az egyik támadás egy pillanata (Forrás: Youtube/Antifa Attack)

Van nekem egy amerikai katonai bakancsom; megkímélt darab, térdig érő latyakban is szárazon tartja a lábat. Havonta egyszer a feleségem félcentisre nyírja őszülő, a sapkától összevissza álló hajam. A két dolognak látszólag nincs köze egymáshoz (persze tudjuk, valójában minden mindennel összefügg). Ám ha a bakancs és a rövid haj viselete akár csak egy napra is egybeesik, gyakorlatilag már fel is iratkoztam egy szélsőséges csoport halállistájára. Bármikor leüthetnek, összerugdoshatnak a nyílt utcán, arcomba paprikaspré robban, mielőtt annyit mondhatnék, fapapucs. A lincseléshez elég, hogy valakik – akik még a szembenézés lehetőségét sem hagyták meg nekem – hátulról, öt lépésről neonácinak hittek.

Az elmúlt napokban Budapesten megtapasztalhattuk, milyen szó szerinti sebekkel jár az az önkényes és erőszakos „nácitlanítás”, amit az oroszok is lelkesen gyakorolnak Ukrajnában. A szélsőjobbos körökben kedvelt „Kitörés emléknapra” idén nemcsak a túrakedvelő hungaristák mókusőrse látogatott el, hanem a szélsőbalos Antifa csoport balhéra kész brigádja is, hogy letörjék az újfasiszták szarvát. Pont és ellenpont, a srácok majd megtalálják egymást, és eldugott helyen megbeszélik a megbeszélnivalókat – gondolhatnánk, de sajnos nem így történt. Az Antifa koalíció német, olasz és magyar, koedukált 15 fős csapata szabályos „nácivadászatot” tartott Budapest utcáin, és ad hoc jelleggel nyolc embert vert véresre. Akin katonai jellegű szerelés volt, vagy bomberdzseki, kapott a fejére – bokszerrel, viperával. Párokat, munkahelyükre igyekvő járókelőket, külföldieket lincseltek meg lesből, nem kérdezve, hogy szélsőjobbossal vagy military cuccokért rajongó civillel van dolguk. Az Antifa akció „hatékonyságát” jelzi, hogy a nyolc áldozat közül csak kettő vett részt ténylegesen a kitörés napi programon. A rendezvényről hazafelé tartó „nemzeti rockzenészt”, Dudog Lászlót és barátnőjét hátulról rohanták le, a férfit a viperával a felismerhetetlenségig összeverték, barátnőjét valamivel többször is combon szúrhatták.

A teljes cikket a Magyar Hang február 17-én megjelent, 2023/7. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!