Féknyúz, jee?!

Féknyúz, jee?!

Orbán Viktor fogadja Putyint Budapesten 2019. október 30-án (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Féknyúz, jee?! – Ez ugyebár álhír – ezzel a nem éppen szofisztikált „felelettel” válaszolt Orbán miniszterelnök legutóbb Brüsszelben jártában arra az újságírói kérdésre, miszerint ő egyes anarchoszindikalista-brüsszelita vélekedések szerint Putyin bábja volna. Azt is büfizhette volna a hatvanpusztai remete, hogy „boldog karácsonyt”, így ehhez képest a féknyúzjee mindenképpen előrelépésként értelmezendő.

Hogy a féknyúznak mi a tartalma azok után, hogy Orbán pártja és kormánya minden, Oroszország ellenes intézkedést ott gáncsolt, ahol tudott, azt csak ő és a Jóisten ismerheti. Arról nem is beszélve, hogy e két személynek a határai a hívei és a saját maga számára gyakran elmosódnak, melynek ékes példája a minap tartott hálaadó szertartás a Belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban Osztie Zoltán atya celebrálásával, melynek alkalmával a blaszfémia bűnét is hősiesen megkockáztatva azonosították a miniszterelnökünket a világ világosságával. Ez az állandósult jelző eddig – hangsúlyozzuk: Szent János szerint – Jézus urunkat illette csak meg, de ki az a János evangélista, hogy csak úgy megmondja Osztie Zoltánnak, hogy kit nevezhet a világ világosságának?!

• Hol mutatkozik meg az NMHH bátorsága és függetlensége?

A teljes cikket a Magyar Hang június 17-én megjelent, 2022/25. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!