Féligazságokkal kábított nép

Féligazságokkal kábított nép

Kövér László, az Országgyûlés elnöke (j) megmutatja a koronázási jelvényeket Angelo Farrugia máltai házelnöknek az Országház kupolacsarnokában 2023. április 13-án (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A féligazságok pusztítanak a leghatásosabban. Profi szélhámosok gondosan ügyelnek rá, hogy a szövegüknek legyen valós tartalma is, mert az a vivőanyag, amely bejuttatja a hamisságokat a félrevezetendő ember elméjébe. Manapság nehéz józannak maradni közéleti kérdésekben. Böjte Csaba például ezt nyilatkozta a Mandinernek: „Megdöbbentem, amikor megtudtam, hogy Ukrajnában nem szabad a békéért imádkozni, csak a győzelemért.” Sajnos arra nem tért ki, hogy mit érzett, amikor megtudta, hogy Kirill moszkvai pátriárka szent háborúnak minősítette az Ukrajna elleni agressziót. Igaz, erről valamiért nem is kérdezte a Fidesz-keresztény szócső.

Csaba testvér ugyanott kifejtette: „A gonosz lélek állandóan pánikot akar, ijesztget, ő maga is azt hiszi, hogy a teremtés egy elbaltázott mű – és szeretné ezt velünk is elhitetni. A család összeomlását, a világvége vízióját vetíti elénk, hogy elbizonytalanodjunk, hogy félelemben éljünk.” Arra sajnos nem tér ki, hogy kik ijesztgetik a magyarságot a család összeomlásának víziójával, miközben a családot pénzkérdésként kezelik, és az egyre kevesebb gyermek születését bébibummnak nevezik.

Idekívánkozik az a minapi eset is, amelyet egy emberként felejtett el közhírré tenni a Fidesz-sajtó: az ország kellős közepén, Pest megyében (sőt vármegyében!) egy nő gyermeket szült a tanyájukon, és az újszülöttet kitette a lomok közé, ahol még élt, amikor megrágta egy macska. Az előző hasonló csecsemőhalál épp egy hónappal korábban esett meg. Még egy hónappal korábban pedig egy 15 éves – tanköteles korú! – fiatal szült úgy, hogy a gyermekvédelemnek nem tűnt fel a terhessége; ez az újszülött is meghalt. Tegyük hozzá, hogy csak a nyilvánosságra került csecsemőhalálokról beszélhetünk, a látenciára még nyilvános utalást sem találhatunk a magyar bűnügyi sajtóban.

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap április 14-én megjelent, 2023/15. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!