Fidesz vagy nem Fidesz?

Fidesz vagy nem Fidesz?

Pulay András és Zárug Péter Farkas politikai elemzők (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

A melegellenes kampány kifulladt, a Fidesz kényszerpályán megy neki a választási kampánynak, de Orbán Viktor győzelmének még mindig messze nagyobb az esélye – véli Zárug Péter Farkas politológus, a Miskolci Egyetem adjunktusa, Csurka István egykori tanácsadója, aki 2019-ben a Fidesz miskolci kampányáért felelt.

Pulai András, a Publicus Intézet vezetője szerint viszont egyértelmű, hogy a Fidesz-tábor sem sértetlen, a kutatások lemorzsolódást mutatnak. A jövő évi választás a közepes településeken dőlhet el, Márki-Zay Péter mozgásában pedig sok bizonytalanságot látnak az elemzők.

Összeültettük a két politikai elemzőt, hogy a jövő évi választásokat megelőző kampányról, az ellenzék helyzetéről és a Fideszről is beszéljünk.

• Fel van készülve az ellenzék arra, hogy ha nyernek, akkor esetleg rövidesen válságban kell kormányozniuk?
• Ki tudja még téríteni a kormánypárt a kampányt abból a csatornából, hogy „Fidesz vagy nem Fidesz”?
• Nagyobb eséllyel indul Orbán Viktor ellen a kisvárosi konzervatív Márki-Zay Péter, aki új szereplő az országos politikában, mint egy bejáratott baloldali politikus?
• Az érvelő viták szinte teljesen eltűntek a közéletből. A hazaárulózás az a színvonal, ami a közönségnek a legjobban megfelel, vagy csak elfogadják a csomag részeként?

A teljes interjút a Magyar Hang november 25-én megjelent 2021/48. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!