Fohász az ugaron

Fohász az ugaron

Orbán Viktor, Balog Zoltán és Novák Katalin Kötcsén, 2018. június 3-án (fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Add már, Uram, az esőt! Így könyörgött közösségi oldalán Novák Katalin az aszály elmúlásáért. Örömteli, hogy a magyar politika végre egy valós, az életkilátásainkat súlyosan érintő problémával is hajlandó foglalkozni. Vagy legalábbis jelzi: érzékeli annak létezését. A köztársasági elnöknek nem tiszte konkrét lépéseket is javasolni, ám annyi kikívánkozik belőlünk: ha az elmúlt évtized bőségét okosabban használja ki a kormány, amelynek ő is a tagja volt, lehetne olyan öntözési kapacitásunk is, amely mérsékli a szárazság pusztítását.

Most, amikor jelentős részben külső tényezők hatására egy rég látott gazdasági válság előszobájában vagyunk, a magyar élet más területein is fájó, dühítő szembesülni az elszalasztott lehetőségekkel, az elmúlt évtizedek mulasztásaival. A kormány inkább hárítja a felelősséget, és gyakran pótcselekvésbe, hatalomtechnikai játszmákba, figyelemelterelő manőverekbe menekül.

• Miért fűzött megjegyzést Novák Katalin az aláírt törvényekhez?
• Mire lenne szükség a társadalmi megrázkódtatás elkerüléséhez?

A teljes cikket a Magyar Hang július 29-én megjelent, 2022/31. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!