Folt a zászlón

Folt a zászlón

Kreiss Fanni, Kondricz Kata, Mohamed Aida és Lupkovics Dóra, a magyar válogatott tagjai a vívó-világbajnokság női tőr csapatversenyében a budapesti BOK Csarnokban 2019. július 21-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A 45 éves Mohamed Aida hetedik olimpiáján vehet részt Tokióban, és ezzel sporttörténelmet írhat. Aida a vívószövetség döntése értelmében a tőrcsapat tagjaként küzdhet Tokióban. Soha magyar sportoló nem szerepelt még hét ötkarikás eseményen, a korábbi csúcstartó Gerevich Aladár kardozó hat olimpián indult.

Önmagában e hír a sport ünnepe kellene, hogy legyen. A teljesítmény, a kitartás, csapatszellem, egy különleges magyar sportoló ünnepe. Csakhogy – mint már az utóbbi hetekben nem először – ismét megmérgezi valami az olimpiai részvételért folyó küzdelmet. A kvótákért folyó harc idén elkeseredettebb, kegyetlenebb és időnként sportszerűtlenebb, mint a korábbi években bármikor.

A teljes cikket a Magyar Hang június 4-én megjelent 2021/23. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!