Gémesi György: Le akartak szedni

Gémesi György: Le akartak szedni

Gémesi György (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

A Fidesz azért indította el a „politikai elhárító műveletét”, mert nem volt érdeke egy új, konzervatív párt feltűnése – erről beszélt a Magyar Hangnak adott interjúban Gémesi György, aki 2017-ben Új Kezdet néven alapított pártot. A gödöllői polgármester személyesen is érintettje a szűk két hete kirobbant megfigyelési botránynak, hiszen telefonszáma szerepelt a Pegasus nevű izraeli kémszoftver kiszivárgott adatbázisában.

A politikus felidézte, hogy éppen abban az időszakban, amikor a lehallgatások történhettek, betörtek hozzá és a vele egy házban, de külön lakrészben élő fiához, majd néhány nappal később a szomszédban lakó lányához. Különösebb érték ugyanakkor nem tűnt el. – Meggyőződésem, hogy a betörések a megfélemlítést szolgálták – mondta.

Gödöllő polgármestere arra is felhívta a figyelmet, „senkinek se legyen kétsége, hogy ha a Fidesz nyer, 2022 után az önkormányzati bevételekről nem helyben, hanem magasabb szinten fognak dönteni”.

• Volt része egyértelmű zsarolásban?
• Van-e vagy nincs szükség egy új jobboldali pártra?
• Kit tart a leginkább alkalmasnak az ellenzéki előválasztásra bejelentkezett miniszterelnök-jelöltek közül?

A teljes cikket a Magyar Hang július 30-án megjelent 2021/31. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!