Gigantikus raktárközpont árnya vetül Pestszentlőrincre

Gigantikus raktárközpont árnya vetül Pestszentlőrincre

A Wing jókora területe a XVIII. kerületi Esze Tamás utca felől (Fotó: Magyar Hang/Koncz Tamás)

Hétvégente a nyuszimotor a leghangosabb jármű a XVIII. kerületi Esze Tamás utcában. A ganzkertvárosi nyugalomnak azonban hamarosan egy óriási, elhúzódó építkezés vethet véget – a Wing Zrt. ugyanis raktárközpontot telepítene a családi házas övezet mellett található, most még parlagon álló földekre.

A lakók tartanak a házaik értékét rontó beruházástól, és azt is nehezményezik, hogy minderről véletlenül, egy utcán összehívott lakossági fórumon értesültek az ellenzéki kerületvezetéstől. Az önkormányzat állítja, ha akarnák, sem tudnák megakadályozni a Wing terjeszkedését – ám a jelek szerint inkább örülnek a kerületnek pluszforrást jelentő építkezésnek.

A milliárdokat ígérő logisztikai központ úgy, tűnik, a politikai ellentétek elsimíthatja az ellenzéki vezetésű városrész vezetésében.

• Miről tájékoztatta a Wing Zrt. vezérigazgató-helyettese a döbbent kertvárosi lakókat?
• Hogyan szavazott együtt a kerületi KDNP-s politikus az ellenzéki képviselőkkel?
• Miért fulladt botrányba az önkormányzat településfejlesztési bizottságának ülése, melyen a Wing kérelmét tárgyalták volna?

A teljes cikket a Magyar Hang január 14-én megjelent 2022/3. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!