Globális minimum

Globális minimum

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Alexander De Croo belga miniszterelnök (j) az EU kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának második napján 2022. június 24-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Új ellenséget talált a kormány az általa korábban támogatott globális minimumadó képében. Amióta megvétózta az adó bevezetéséről szóló európai uniós döntést, a propaganda azt sulykolja, hogy a lépés munkahelyek ezreit vagy tízezreit veszélyeztetné hazánkban. Van tehát megint mitől megvédeni az embereket, bár hatásosabb lenne, ha az új ellenséget egy archoz lehetne kötni. Brüsszelt támadni persze ezúttal is lehet, ami elfedi azt az egyszerű igazságot is, hogy aki vétózik, egyedül van, 26 másik szuverén állam akaratával áll szemben. Vagyis az egységet blokkolja, a szervezetet gyengíti. Minimális elvárás lenne tehát, hogy a vétó fegyverét mindenki kizárólag vitán felül indokolt esetben alkalmazza.

• „A nemrég bejelentett különadókkal, vagyis a választási célú osztogatást pénzbehajtással kompenzáló csomaggal szemben a minimumadó nem büntető jellegű.”
• A multik támogatása tükrében bántóan elhanyagolja a kormány a kis- és középvállalati szektort.

A teljes cikket a Magyar Hang június 24-én megjelent, 2022/26. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!