Globálissá vált az orbáni pávatánc

Globálissá vált az orbáni pávatánc

Orbán Viktor, valamint Hszi Csin-ping kínai államfő és felesége Pekingben (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

Ferenc pápa keresztényellenes magatartást tanúsít – így reagált az egyik fideszes újságíró azokra a sajtóhírekre, hogy a szeptemberben a budapesti eucharisztikus kongresszusra érkező egyházfő nem kíván találkozni a magyar állam- és kormányfővel; volt, aki tudni vélte, hogy a menekültpolitika ennek a fő oka. Szomorú, hogy egy ilyen spirituális, lélekemelő eseményt is, amely alkalmas lehet(ne) hazánk nemzetközi megbecsülésének erősítésére, megpróbál a politika a sárba lerángatni.

Megjegyzem, nem magától értetődő a pápa személyes részvétele az eseményen, az 1938-as budapesti kongresszuson XI. Piust Pacelli bíboros képviselte, aki később XII. Pius néven a katolikus egyház feje lett. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia az elharapódzó vita hatására rövid közleményt adott ki, amely szerint a Szentatya tervezett programjában szerepel a találkozó az állami vezetőkkel. Ha másra nem, arra jó volt ez a felfordulás, hogy ország-világ előtt világos legyen, mit is gondolnak Orbán Viktor katonái a pápáról. Volt, aki szerint nem is kellene Magyarországra jönnie.

Erről is olvashat a cikkben:
• „Az orbáni pávatánc ma már a világpolitika pólusai között zajlik”
• „Miközben folyvást Brüsszelt szidja, olyan rezsimek előtt hajbókol, olyanok felé adósítja el az országot, sértve a magyar szuverenitást, amelyek tagadják a nyugati világ értékeit.”

A teljes cikket a Magyar Hang június 11-én megjelent 2021/24. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!