Goromba „békeüzenet”

Goromba „békeüzenet”

Orbán Viktor miniszterelnök a beszéde előtt a Kossuth téren rendezett állami díszünnepségen az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján, 2022. március 15-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Nem egyszerűen magabiztos volt a miniszterelnök a választás előtt 19 nappal megtartott Békemenet résztvevői előtt elhangzott beszédében, lényegében a voksolás eredményét is előre kihirdette a Kossuth téren. Az ellenzék szerinte a legmélyebb tanácstalanság állapotában, a szétesés határán billeg, Márki-Zay Péter pedig – akinek a nevét persze nem mondta ki – üstökösből kihűlt kődarab lett. Orbán Viktornak van oka az optimizmusra, de a március 15-én látottak éppen hogy nem igazolták a lekezelő hangnemet.

Az egyesült ellenzék ugyanis az október 23-ai fiaskó után március 15-én szépített, jelentős tömeget mozgatott meg a nagygyűlésén. A kormánymédia képtelen hazugságokat terjesztett a résztvevők számáról, ami azért is figyelemre méltó, mert a Fidesz mozgósításban még mindig verhetetlen, a Békemeneten a propagandisztikus túlzásoktól eltekintve is többen voltak, mint az ellenzéki demonstráción. A nagyságrendben mérhető előnyt viszont elfújta a tavaszi szél; úgy látszik, a tábort ezzel sem szabad szembesíteni.

• „Most tényleg csak április 3-a számít, a V4 szétesése, a hagyományos barátságok feláldozása, a nyugati egység nyögvenyelős támogatása miatti további elszigetelődés megfizethető ár az újabb négyéves felhatalmazásért.”

A teljes cikket a Magyar Hang március 18-án megjelent, 2022/12. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!