Gundel Takács Gábor: Tisztában vagyunk a realitással, de eltekintünk tőle

Gundel Takács Gábor: Tisztában vagyunk a realitással, de eltekintünk tőle

Gundel Takács Gábor Táncsics Mihály-díjas magyar újságíró, műsorvezető, sportriporter, kommentátor (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Bátran mondhatom, hogy a magyar olimpiai küldöttség száz százalékban védetten utazik Tokióba – ezt mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Gundel Takács Gábor annak kapcsán, hogy nem minden sportoló oltatta be magát. A Magyar Olimpiai Bizottság kommunikációs vezetőjének elmondása szerint nem átoltottságról, hanem védettségről érdemes beszélni, hisz aki átesett, az adott esetben nem kap oltást.

Az interjúból kiderül az is, hogy Gundel Takács Gábor biztos abban, minden sportoló vállalja a korlátozást, ha ez az ára az olimpiai indulásnak. – Én hiszek benne, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a helyi szervezők biztonságos körülményeket teremtenek, és egészségesen térek haza Tokióból – közölte annak kapcsán, hogy nyugodt szívvel utazik-e. 

A polgárjogi mozgalmak melletti kiállást jelképező térdelés kapcsán úgy vélekedett, hogy az olimpiák történetében a politikai kiállások soha nem érték el a vágyott célt. – Fontosnak tartom a különféle szabadságjogokért való felszólalást és a rasszizmus elleni küzdelmet, de nem biztos, hogy ezeknek a sportpályákon van a helyük – mondta.

• Mennyire árnyékolja be a vírus pusztítása a nyári játékokat?
• Számíthatunk az olimpián is térdelésre?
• Lát fejlődést a magyar labdarúgásban?

A teljes interjút a Magyar Hang június 18-án megjelent 2021/25. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!