Hadházy Ákos: Ha én félreállnék, azt vegyék figyelmeztetésnek

Hadházy Ákos: Ha én félreállnék, azt vegyék figyelmeztetésnek

Hadházy Ákos (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Megtisztelőnek tartja egy kormányváltás esetén Márki-Zay Pétertől a korrupcióellenes miniszteri felkérést, de csak akkor tudja azt elvállani, ha megfelelő infrastruktúrát is kap hozzá – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Hadházy Ákos. A zuglói egyéni választókerületben induló politikus első dolga a tervezett csapatával a Tiborcz István-féle Elios üggyel lenne: felül kell szerinte vizsgálni, ki utasította a nyomozókat, hogy „gyalázatos módon megszüntessék az eljárást”.

Arra is van elképzelése, hogyan tudnák ellensúlyozni, hogy Polt Péter vezeti az ügyészséget. 

– Ha ne adj’ Isten, a mi oldalunkon történne visszaélés, az sem maradna felderítetlenül – mondta Hadházy Ákos, aki tudja, hogy nem minden ellenzéki vezető személyes kedvence. – Biztos lesz, aki próbálja lefogni a kezem, én pedig ellenállok majd – közölte, hozzátéve, hogy ha az aknamunka eredményesebb lesz, akkor nyilván félreállna, és ezt vehetik figyelmeztetésnek.

• Mi a garancia arra, hogy a koalíciós kormány tisztább, átláthatóbb lesz Orbán Viktorénál?
• Milyen ügyeket vizsgálna még az elsők között?
• Hogyan működhet eredményesen a korrupcióellenes munka, miközben az Alkotmánybíróság több tagja, az Állami Számvevőszék és a Legfőbb Ügyészség vezetői is a Fideszhez húznak?
• Napi szinten számol be honlapján, Facebook-oldalán a többmilliárdos visszaélésekről, nem érzi mindezt szélmalomharcnak?
• A 130 milliárdos költségvetéssel működő MTVA-nál tervez elszámoltatást?

 

A válaszokat és a teljes interjút a Magyar Hang április 1-jén megjelent, 2022/14. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!