Ha Orbán Viktor elveszíti a kontrollt

Ha Orbán Viktor elveszíti a kontrollt

Bolgár György (Fotó: Klubrádió/Lőrincz Csaba)

Utálják és szeretik, megvetik és rajongják, de akár így, akár úgy, Bolgár György évtizedek óta a honi rádiózás meghatározó hangja.

– Mindig vitatkoztam Bauer Tamással, aki hosszú évek óta mondogatja, hogy jelen keretek között a Fidesz hatalma megingathatatlan. Kezdem elhinni – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában a rádiós. Bolgár György szerint az Orbán-rendszer tökéletesen és véglegesen kiépült, ilyen szilárd berendezkedést egyetlen másik demokráciában sem találunk. A nem túl rózsásra felfestett jövőképe kapcsán azért azt is hozzátette, hogy semmi sem tart örökké.

Bolgár Györggyel beszélgettünk a nyolcvanas évek közepétől a Kádár-rendszer médiájáról, amelyet idősebb újságírók egyike-másika szabadabbnak nevez a mostani helyzetnél. Szerinte azonban ez nem igaz, az érzést magyarázhatja, hogy a Kádár-rendszer nagyon lassan, óvatosan és visszaesésektől terhesen, de fokozatos, lassú nyitásra kötelezte el magát. Ebből származott az érzet, hogy kinyílik a világ, és beszüremkedik némi fény, de közben azt gondolták, hogy a rendszer örökre marad, legfeljebb valamelyest jobb lesz. – De azért sokkal több volt a tilalom. Ma például elmondhatom, hogy Orbán Viktor gazember, és nem visz el a rendőr. Legfeljebb leköpnek az utcán – fogalmazott.

• Valóban megtörtént az, hogy leköpték az utcán?
• Ha most visszanézné, vagy csak visszagondol az Újságíróklubra, milyennek tartja a műsort?
• Hitt az ellenzéki összefogásban?

• Leváltható a Fidesz?
• Milyen most klubrádiósnak lenni?

A teljes cikket a Magyar Hang január 13-án megjelent, 2023/2. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!