Halpusztulás a Velencei-tónál: „Olyan ez, mint Csernobil volt”

Halpusztulás a Velencei-tónál: „Olyan ez, mint Csernobil volt”

A környékbeli települések önkéntesei tisztítják a vizet a Velencei-tavi halpusztulás után (Fotó: Velence/Nagy Máté)

Csak aztán nehogy leírja, hogy a Velencei-tó szar hely, mert megkapja, hogy judeobolsevik liberális összeesküvő, aki Soros pénzén akarja lejáratni a tavat. És, hogy maga miatt nem jönnek a vendégek – mondja Dobozi Miklós az agárdi szabadstrand azon részén, amit kőfallal kerítettek le a várható magas vízállások miatt. Miközben a tó éppen kiszárad. – Abban egyetértek, hogy a víz nem büdös, de hogy megy be a strandra? – kérdezem. – Elsétálok a falon túlra, de nem nagyon akarok bemenni, csak térdig ér a víz, meleg is, nemrég megdöglött benne 40 tonna hal, inkább csak napozom – válaszolja. A Velencei-tavat az elmúlt hetekben tömeges halpusztulás sújtotta, a hatóságok szakvéleménye szerint oxigénhiány miatt.

Tapasztalataim a Velencei-tónál: a vízszint nagyon alacsony, a víz barnás-zöldes, nem büdös, de nagyon meleg. A gárdonyi polgármester mindent megtesz, hogy ne jöjjenek ide az emberek. A tó partján szándékosan csökkentik a lehetőséget a fürdőzésre, szemetesek nincsenek. A tóparton egyre több ingatlan kerül magánkézbe, bérleménybe, a helyi építési szabályzatot elszántan módosítani akarják. Riport.

A teljes cikket a Magyar Hang július 2-án megjelent 2021/27. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!