Hardy Mihály: A Klubrádió talpon marad, ha csak a hallgatókon és rajtunk múlik

Hardy Mihály: A Klubrádió talpon marad, ha csak a hallgatókon és rajtunk múlik

Hardy Mihály (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Lehetett sejteni, hogy a Médiatanács elveszi a rádiófrekvenciánkat mondvacsinált okokra hivatkozva, ezért kampányt indítottunk a hallgatóság online rádiózásra való átszoktatására. (...) Nálunk nem azt kapják a hallgatók, amit rájuk erőszakolnak az állami tájékoztatási monopóliumok, hanem azt, amiért hajlandók fizetni – mondta lapunknak adott interjújában Hardy Mihály, a Klubrádió főszerkesztő-helyettese.

A rádió frekvenciáját az ATV-csoporthoz tartozó Spirit FM kapta meg, ami miatt a tévécsatorna bojkottjára szólított fel Tamás Gáspár Miklós. Ezzel kapcsolatban kifejtette: a filozófusnak abban van igazsága, hogy a kormány minden felületet be akar játszani, a „pszeudoellenzéki” csatornák célja pedig az, hogy a kormánnyal kritikus közönséget megosszák. – Én nem vagyok a bojkott híve, hiszen nekünk is meg kell próbálnunk megszólítani a gondolkodó kormánypárti hallgatókat is. Ugyanakkor a szerepeket is tisztázni kell: ha egy kivégzőosztag elé állítanak, akkor mégis milyen kompromisszumról lehet szó? – fogalmazott.

Hardy Mihály szavai szerint kormányzati nyomásra távolították el tizenkét év után a Budapest Airport kommunikációs igazgatói pozíciójából. – A kormány régóta igyekszik befolyást szerezni a repülőtér működtetésében. Amit csinálnak, közgazdasági szóhasználattal élve a barátságtalan felvásárlási szándék kategóriájába eik.

Az MGIMO-n tanult, ezt a KGB-ügynökképzőjének is tartották.
Mi lesz a Klubrádióval?

A teljes interjút a Magyar Hang június 18-án megjelent 2021/25. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!