Harminc japán stílusú luxusvilla épül a Dunakanyarban

Harminc japán stílusú luxusvilla épül a Dunakanyarban

A lepencei fürdő látványterve (Forrás: dreamlandholding.hu)

Harminc japán stílusú luxusvilla épül a Dunakanyarban, a lepencei strandfürdő mellé, amely pedig több évtizedes pusztulás után végre újjászületik. Hogy mi szükség van a luxusvillákra, hogy a beavatkozás érint-e védett területeket, arra sajnos csak részben sikerült választ kapnunk.

Eladó / For sale – hirdeti a tábla Visegrád szélén, Lepencénél. A pilisszentlászlói út torkolatánál éles kontraszt fogadja az arra járót: az egyik oldalon a Thermal Hotel Visegrád luxusépülete, a másikon drótkerítéssel lezárt, a természet által visszahódított terület. És a nagy, kék betűs felirat; pedig nincs itt már semmi, ami valóban eladó lenne. Sőt. A hírek szerint a tulajdonos, a Visegrád Lepence Völgy Strandfürdő (VLVS) Kft. az 5,5 hektáros területen hamarosan megkezdi az egykori fürdő helyreállítását, mellé pedig 30 tájidegen luxusvillát húznak fel japán stílusban. Hogy a nyaralófalanszter világörökségi helyszínen, a Duna–Ipoly Nemzeti Park által érintett területen épül majd meg, az úgy tűnik, ezúttal is másodlagos szempont.

A fürdőben egykor magam is jártam. A félköríves, melegvizes medencékből a Börzsöny vonulatait és a Duna kanyarulatát láthattuk. Lepence máig úgy él bennem, mint Magyarország egyik legszebb strandja. Nem állítom, hogy a legszebb, hiszen a dobogós helyek között ott van például a Sajkodi-öböl; dönteni pedig nehéz lenne, és igazából felesleges.

• Mikor kezdődött a fürdő hanyatlása?
• Hogyan kerül a képbe egy focista és egy volt államtitkár lánya?
• Mennyibe kerülnek a tervezett luxusvillák?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!