Hazugságok hálóiban

Hazugságok hálóiban

Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mond az V. Budapesti Demográfiai Csúcson 2023. szeptember 14-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Kezdődik a politikai szezon, teljes fordulatszámon pörög a fideszes hazugsággyár. Vegyük első példa gyanánt a szeptember 14–16-án tartott V. Budapesti demográfiai csúcs nevű rendezvényt. Idén „A család a biztonság záloga” a cím – de egyetlen előadás sem volt arról, hogy hazánkban a gyermekek elleni erőszak jóval több mint 90 százaléka családtag, illetve családi bizalmas részéről éri a csemetét. Ez nem illik a prekoncepcióba, tehát nem kerül szóba. A Mandiner című propagandalap szerint „idén négy kontinensről mintegy 60 állam- és kormányfő, egyházi vezető, véleményvezér, médiaszemélyiség, civil szervezeti vezető osztja meg gondolatait arról, miként teremthetünk biztonságos, kiszámítható jövőt a családok, a következő generációk számára.” Ez megható, de jó, ha tudjuk, hogy mindössze a szerb és a bolgár elnök, valamint Giorgia Meloni olasz miniszterelnök tekinthető valóságos politikai tényezőnek abból a hatvanból. A többiek között magyar egyházi vezetőkön kívül mindössze a szír ortodox pátriárka lészen jelen, valamint olyan nemzetközi nagyságok, mint – teszem azt – az egyik korábbi szlovén családügyi miniszter vagy a kazah, a török, a marokkói meg a bahreini családügyi miniszterek, akik – nők! Ezt tessék egyeztetni a nőellenes muszlim világról szóló mantrával…

Az előző csúcsra még eljött Mike Pence volt amerikai alelnök (ő azóta büdös lett, mert szembefordult Trumppal), valamint a szlovén, a lengyel, a cseh és a szlovák miniszterelnök is – ennyit hazánk tekintélyének a változásáról. Magam egyébként nagy érdeklődéssel fogom követni a csúcsot, ugyanis évek óta szeretném megtudni, hány ország vette át a csodás magyar családpolitikából, mondjuk, a csok intézményét.

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap szeptember 15-én megjelent, 2023/37. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!